Mantelit ovat erittäin käytetty ainesosa eri perinteisissä keittiöissä Välimeren alueella, erityisesti Sisilian, Sardinian ja Apulian keittiöissä, sekä makeissa että suolaisissa ruoissa. Ne kerätään käsin ja joustavilla kepeillä (3-5 metriä pitkillä kepeillä) elokuun ja syyskuun aikana, ja niitä käytetään sekä ruoanlaitossa (pesto alla trapanese) että leivonnassa (konfetit, keksit, leivonnaiset, marsipaani).
Rikkaat ravinteista ja kuidusta, ne auttavat hillitsemään ruokahalua ilman painonnousua ja torjuvat hyperglykemiaa sekä sydän- ja verisuonisairauksien riskitekijöitä.
Tässä ovat viimeisimmät uutiset mantelien hyödyistä, jotka esiteltiin American Society of Nutritionin vuosikongressissa. Mikä on paras välipala nälän taltuttamiseen ilman, että se vaikuttaa ruokahaluun aterioilla? Viimeisimmät tieteelliset tutkimukset näyttävät jättävän vain vähän epäilyksiä: yksi parhaista vaihtoehdoista on valita kourallinen manteleita.